Варення з кульбабників
Таку звучну для нашої країни весняну квітку мають велику популярність у кулінарії. Саме тому в деяких країнах, наприклад, як-от Японія, Америка, Німеччина, Франція вирощують кульбаби у великих масштабах. Зібрана сировина зазвичай використовується не тільки на високих кухнях, але й у косметології та фармацевтиці.
Варення з кульбаби: секрет успіху
Саме безліч корисних властивостей цієї рослини й спонукає багатьох готувати такі смачні та ароматні ласощі. Чудовий смак, доповнений бурштиновою прозорістю кольору — найважливіші особливості цього продукту. Водночас не варто ігнорувати й його сприятливий вплив на роботу організму людини.
Наприклад, лише тижневе вживання цієї квіткової солодкості дає можливість помітити відчутні зміщення в роботі імунної системи. Людина стає набагато витривалішою, стійкішою до стресів, її тіло наповнюється життєвою енергією. Крім того, кульбабове варення допомагає впоратися з надмірною збудливістю нервової системи, покращує сон, рятує від недуг неврологічного характеру. Необхідно воно і для тих, хто пережив складні захворювання, унаслідок чого отримав повне виснаження організму. Такий продукт чудово пробуджує апетит, прибере запалення й покращить стан суглобів.
Практики народної медицини вважають, що варення з кульбаби приносить особливо відчутну користь у разі анемії, астми, авітамінозу та гіпертонії.
Хімічна формула рослини
100 г квіткових ласощів містить приблизно 192 ккал, водночас у такій порції міститься приблизно 3 г харчових волокон, необхідних для ефективної роботи кишківника.
Крім того, варення натуральне з кульбаби відзначене наявністю безлічі корисних мінералів:
• фосфор — бере участь у всіх обмінних процесах;
• калій — нормалізувальний роботу майже всіх систем органів, особливо корисний для серця;
• кальцій — відповідає за метаболізм і формування тканин;
• залізо — забезпечує правильний склад крові;
• цинк — оптимізувальний функції щитоподібної залози, печінки, шлунка, кишечника;
• марганець — необхідний для роботи мозку, нервової системи, ферментних процесів.
З вітамінів помітну. роль відіграють аскорбінка, токоферол, елементи групи B і, звичайно ж, бета-каротин.
Користь такого варення помітно посилюється в поєднанні з іншими продуктами — лимоном, трав'яними та зеленими чаюми.
Об'єм — 0,5 літра.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип | Варення |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Банка |
Вид консервації | Кульбаба |
- Ціна: 150 ₴