Кошик
1507 відгуків
Интернет магазин сувениров Старик Хоттабыч
+380985751832

Натуральні продукти харчування

1 2 ... 5

Натуральні продукти харчування – смачна і ефективна турбота про своє здоров'я

Людина бере натхнення та сили для нових досягнень з природи. Саме вона дарує усе необхідне для повноцінного і здорового життя. Особливо це стосується харчування – натуральні продукти без хімії містять цінні поживні речовини, вітаміни і мінерали для збереження молодості, краси організму. Повноцінний і правильний раціон не вимагає великих фінансових вкладень. 

До того ж, різноманітність органічних продуктів порадує кожного любителя смачно поїсти. Наприклад, ласуни можуть бути зовсім ради, адже натуральне варення з ягід і фруктів – це корисна заміна шкідливих і калорійним десертів.

Домашні продукти і їхня незаперечна перевага для правильного раціону

Современный человек постоянно находится в движении и времени на полноценный прием пищи порой вовсе не хватает. Большинство людей вовсе предпочитают приобрести уже готовую пищу, пренебрегая её составом и качество. Домашняя еда может быть не только полезной, но и вкусной. Полноценный рацион помогает организму получать все необходимые элементы для развития организма. Так какие же главные причины питаться натуральной пищей, приготовленной из натуральных ингредиентов:

1.    Пищевая ценность. 
Ви напевно могли зауважувати, як після фаст фуду через короткий час знову хочеться їсти. Голод виникає із-за так званих швидких калорій, які дарують швидке насичення, але не дають енергії на великий проміжок часу. Що стосується каш, натурального м'яса у вигляді тушонки, фермерського сала, а також горіхів, сухофруктів – ці продукти допомагають наситити організм перед трудовим днем і подарувати необхідний заряд енергії.

2.    Корисний перекус.
Саме перекуси можуть нести шкоду у вигляді зайвих кілограм, збоїв у роботі організму, погіршення стану шкіри. Але якщо підійти до цього з розумом, то можна не хвилюватися за своє здоров'я. Такі горіхи, як арахіс, фундук, волоський горіх чудово втамовують голос, завдяки вмісту жирних кислот і харчової цінності. Не забудьте і про сухофрукти – наприклад, яблучна сушка, курага, родзинки, чорнослив, сушений манго ідеально замінять чіпси, цукрові мармеладкі, шоколадки. 

3.    Профілактика захворювань
Що допомагає краще всього в період грипу, при запальних захворюваннях, загальної слабкості організму – звичайно ж, це натуральне варення. Жидкообразный десерт на основі фруктів, ягід, а також горіхів, рослин разом з чаєм творить справжні дива. Ласощі з давніх часу застосовується в традиційній медицині як заспокійливий, для нормалізації тиску, роботи травлення, зору, серцево-судинної системи. 

Натуральне варення і його користь для здоров'я

Для виробництва домашнього варення прийнято використовувати практично будь-який вид фруктів, ягід, але бувають і більш екзотичні рішення. За традиційними рецептами готують десерт з шишок, зелених плодів волоського горіха і навіть кульбаби. Здавна такі ласощі використовувалися для лікування багатьох недуг, тому їх вживання несе цінність для всього організму як профілактика:

•    Вміст пектину в багатьох видах варення, наприклад, з айви, робить такий продукт ідеальним для людей, які живуть або працюють на забруднених умовах. Пектин допомагає організму виводити шлаки та інші токсичні речовини, а також благотворно впливати на обмін речовин.

•    фрукти і ягоди навіть після термічної обробки зберігають властивість зменшувати вплив патогенних мікроорганізмів на імунну систему, надає антисептичну дію. 

•    Натуральне варення з груші, айви, кизилу володіє легким сечогінним ефектом. Такі плоди покращують роботу нирок і ефективно нормалізують роботу сечостатевої системи. Слід вказати, що ягідне варення ефективно допомагає боротися із запаленнями сечостатевої системи, в тому числі передміхурової залози у чоловіків.

•    Завдяки високому вмісту заліза, варення з айви стане прекрасною і, головне, смачною профілактикою анемії, а також допоможе відновитися організму. Поповнення запасів заліза дозволяє підвищити рівень гемоглобіну.

•    Поліпшення роботи травного тракту, тому при розладах, метеоризмі, інших неприємних відчуттях рекомендується вживати обліпихова, журавлинне, смородинове варення.

•    Перероблені фрукти і ягоди без консервантів – це багате джерело антиоксидантів. Продукт допомагає організму відновити енергію, зберігати тонус, боротися з втомою, особливо після розумової напруги і стресу.

Регулярне вживання варення з фруктів і ягід – застава різноманітного, а головне корисного харчування. Порадуйте себе і близьких таким чудовим ласощами, який подарувала нам сама природа.

Натуральне варення з шишок хвойних – новомодний продукт або панацея для організму?

Звичайне застосування хвої в сучасній практиці – створення ефірних масел і лікарських препаратів. Але область традиційної медицини плавно перемістилася в кулінарію і тепер ми маємо унікальну можливість продегустувати делікатес — варення з шишок. У чому ж головна цінність такого екзотичного продукту:

Ефірні олії в плодах хвойного дерева – найпотужніший засіб від застуди і вірусів. Кілька ложок варення і можна значно прискорити одужання або зовсім попередити захворювання.

Стимулятор організму. Підвищується тонус організму, знижується втома, сонливість, підвищується фізична активність.

Висновок мокротиння – варення з шишок має відхаркувальну властивість. Його можна застосовувати разом з іншими ліками для полегшення симптомів бронхіту, пневмонії, астми, а також ГРВІ. Забудьте про надокучливий кашель. 

Поліпшення роботи травного тракту, підшлункової залози.
Танін у складі служить профілактикою серцево-судинних захворювань, зміцнює судини.
Зняття зубного болю, спазмів у суглобах, м'язах. 

Антиоксиданти шишечного варення знижують ризик виникнення ракових захворювань.

«Мед - якщо він є, то його відразу немає». Природний дар і його унікальні властивості

Про користь меду складають легенди, пишуть дисертації, його знаходять у розкопках, на древніх мемуарах. Солодкий нектар заполонив людство і став невід'ємною частиною кулінарії і традиційної медицини. У невеликій ложечці такого ласощі міститься практично всі необхідні мінерали, мікроелементи, органічні кислоти. Чого тільки варті антиоксиданти, флавоноїди, які зберігають клітини організму від вільних радикалів, перешкоджають цукрового діабету, серцево-судинних захворювань і розвитку раку.

Список того, на що здатний органічний чистий мед, який не пройшов термічну обробку:

1.    Краща заміна цукру. Таким чином додавання ложечки солодкого нектару допомагає знизити артеріальний тиск, холестерин в крові.
2.    Антибактеріальні властивості. Крім внутрішнього вживання з тим же лимоном, імбиром від застуди, мед можливо наносити на рани, виразки проти герпесу, дерматиту, псоріазу та інших запальних процесів.
3.    Стимуляція травлення і поліпшення обмінних процесів організму. Відбувається нормалізація кислотності шлункової тракті і мікрофлори.

Насіння, горіхи, сухофрукти – суперфуды з великої літери

Суперфуд – популярна назва, яких прийнято називати всі корисні перекуси. Насіння чіа, гарбуза, льону, кунжуту, хлорела, чай матчу та інші сьогодні актуальні продукти заполонили ринок «Правильного Харчування (ПП)». Ось що потрібно знати про деякі з них.

Льон

•    У ньому рекордно велику кількість жирних кислот Омега-3. Насіння виводять шкідливі жири з організму, тим самим, знижуючи рівень холестерину. 
•    До складу входить практично вся група вітамінів В, амонокислоты. 
•    Для кісток та суглобів – це зовсім знахідка. Рослинний кальцій ідеально засвоюється організмом. 
•    Що стосується користі для чоловіків, то льон обов'язковий до приймання кілька ложок в день – цинк покращує роботу передміхурової залози. 
•    Антиоксиданти знижують ризик утворення злоякісних утворень
•    Лінгин виводить з організму токсини, покращує обмін речовин. 

Арахіс

•    Справжня вітамінна бомба – вітаміни А, група В, D, Е, РР. Незамінні амінокислоти, рослинні жири дарують насичення організму, знижують рівень холестерину.
•    Нормалізація рівня цукру в крові. Цей продукт настійно рекомендують для тих, хто страждає на цукровий діабет.
•    Магній – здоров'я серця, оптимізація тиску.
•    Зміцнення імунітету – стресостійкість, захист від вірусів, інфекцій. 
•    Завдяки ніацин (вітамін В3) поліпшується робота головного мозку, пам'ять, підвищується концентрація уваги.

Сухофрукти 

Сушені фрукти, незважаючи на численні гіпотези, зберігають більшість корисних компонентів. Їх приємний смак і мінімальна солодкість допомагає для тих, хто прагне схуднути і просто вести здоровий спосіб життя. У харчовому раціоні сухофрукти рекомендують вживати в сезон осінь-зима.

Рекомендації:

•    Родзинки – досить з'їсти жменю, щоб наситити організм добовою нормою калію для здоров'я серця, роботи нервової системи.
•    Сушена вишня – профілактика випадіння волосся, зміцнення нігтів. 
•    Финик, чернослив, инжир в количестве нескольких штук в день – улучшение работы ЖКТ, борьба с бактериями, паразитами.
•    Сушенные яблоки – железо и антиоксидант для здоровья сердца, легких, печени и состояния кожи. 

Натуральные крупы и их польза

Из круп готовят сытный, ароматные и просто вкусные первые и вторые блюда на каждый день. Рис, гречка, овсянка, арнаутка, пшеничная стали обязательной частью любого завтрака, обеда и ужина.

Вот чем уникальны крупы:

1.    В злаковых культурах содержатся витамины А, С, группы В, Е, а также целый спектр минеральных веществ: фосфор, цинк, кальций. Овсянка способна очищать кишечник от вредных веществ и свободных радикалов.
2.    Пшеничная крупа – легко усваиваемый низкокалорийный продукт. Такое блюдо снижает уровень холестерина, улучшает обменные процессы.
3.    Манка – вывод токсинов, шлаков.
4.    Ячмінна – клітковина швидко втамовує голод, природний антиоксидант, група вітамінів, високий вміст заліза, йоду, цинку.