Яблука в Україні найпопулярніший фрукт, з якого готують найсмачніші солодощі та десерти. Компоти, варення, джеми, желе, соки — все це заготовляється у величезних кількостях у літній період, щоб взимку отримати оптимальний запас вітамінів. Але найзручнішим із погляду вживання й готування вважається сушіння з яблук натуральне. Вони мають масу переваг перед консервами з використанням цукру і водночас займає мінімальне місця під час зберігання.
Корисні властивості продукту
Насамперед потрібно зазначити, що підготовлені таким способом плоди не мають високої калорійності, тому сушіння люблять вживати ті, хто дотримується певних дієт. Крім того, численні медичні дослідження дали можливість говорити й про інші цілющі властивості цього продукту:
• зниження ризику розвитку раку — чимала кількість антиоксидантів дає змогу нейтралізувати вільні радикали;
• боротьба з хронічними запаленнями;
• поліпшення роботи серця та судинної системи — наявна в яблуках клітковина забезпечує усунення шкідливого холестерину, забезпечуючи запобігання міокардам, ксультам, ішемії;
• нормалізація травлення — у сушарці міститься багато харчових волокон, за допомогою яких налагоджується робота шлунка та відбувається якісна ферментація в кишківнику;
• запобігання розвитку цукрового діабету — солодкість яблук досягається завдяки наявності в їх складі натуральних речовин, які дають змогу швидко й ефективно клітинам організму захоплювати глюкозу з крові.
Основний склад
Хімічна формула цього плоду надзвичайно багата та різноманітна. Водночас потрібно враховувати, що сушіння-яблука є концентрованим продуктом, і тому потрібна помірність у його використанні. Без шкоди для організму на день дорослій людині рекомендоване вживання 100- 150 г в'ялених продуктів. Водночас є їх бажано вдень і не натщесерце. Увечері від них краще відмовитися.
Основний склад сушених яблук передбачає:
• глюкоза, фруктоза та трохи сахарози — відповідають за активність і бадьорість;
• мінерали – йод, залізо, магній, селен, марганець, кальцій;
• цілий вітамінний комплекс, що ефективно впливає на всі органи.
Крім того, додатковими нутрієнтами є дубильні натуральні речовини, пектини, аскорбінова кислота, клітковина й багато іншого.
Ціна за 200 грамів, без консервантів та хімії.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Абрикос |
- Ціна: 35 ₴/упаковка