Ботанічна назва цієї рослини — Аронія, що в перекладі з грецької мови означає «конструкція, допомога». Спочатку в нашій країні його висаджування для прикрашання вздовж алей і вулиць. Пізніше медики розкрили сприятливий вплив ягід на організм людини, і цей сорт горобини стали вирощувати з лікувальною метою.
Кому вона рекомендована
Дозріває ягода під кінець літа, і саме тоді починається її заготівка-прок. Одним із найпростіших методів оброблення смачної й одночасно цілющої сировини є сушіння з чорноплідної горобини. Такий продукт повністю зберігає свій лікувальний склад, і водночас її можна просто додавати в трав'яні та чорні чаї, або готувати компоти та киселі.
Насамперед сушена ягода чудово себе зарекомендувала як профілактичний засіб для серцево-судинної системи. Крім того, вона допускає використання і в таких випадках:
• для виведення важких металів з організму;
• під час очищення судин;
• як протиалергічна, протизапальна, антиоксидантна речовина;
• під час хвороб щитоподібного суглоба та цукрового діабету;
• для відновлення нервової системи та поліпшення сну.
Крім того, свіжоприготовані напої з висушеної чорноплідки дають змогу поліпшити жовчогінний ефект, розріджити кров, збагатити її киснем. Великий вміст йоду дає змогу поліпшити ендокринну систему жіночого організму — тому ягода часто рекомендується лікарями в клімактеричний період. Особливо корисна вона для вагітних, які страждають на набряки. Також продукт допомагає під час передлежання та відшарування плаценти, маткових гематомах.
Біохімічний склад
Унікальні властивості цієї ягоди полягають у тому, що вона здатна регулювати тиск. Тому замовити сушарку з чорноплідної горобини можуть для себе як гіпертоніки, так і гіпотоніки. Такий вплив стає можливим завдяки високому вмісту магнію. Крім нього, хімічна формула рослини передбачає наявність таких компонентів:
• кобальт — покращує кровотворення, оптимізує функції нервової системи та печінки;
• селен — захищає клітини від пошкоджень, пов'язаних з окислювальним процесом;
• калій — надзвичайно важливий для підтримання м'язової сили;
• токоферол — його брак викликає невропатію;
• нікотинова кислота — виводить токсини, бере участь у процесі ферментації.
Цілий комплекс вітамінів, полісахаридів і дубильних речовин, також наявних загалом складу сушеної горобини, забезпечить здорове травлення.
Ціна за 500 грамів, без консервантів та хімії.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Горобина |
- Ціна: 140 ₴/упаковка