Одним із найкорисніших овочів, які дозрівають пізньої осені, є гарбуз — справжня королева городу, яку люблять і дорослі, і діти. Щоправда, не всі мають спеціальні умови для зберігання цього чудового овочу, тому доводиться купувати гарбуз взимку, щоб використовувати його для приготування смачних страв.
Щоправда, є й інший вихід — можна купити вже готовий продукт, який прекрасно підійде і для гарбузової каші, і для крем-супа, і як оригінальний десерт. Йдеться про скибочки гарбуза, висушені спеціальним способом.
Сушена гарбуз: що містить
Особливістю цього яскравого та смачного овочів є дивовижна здатність зберігати практично всі вітаміни та мінерали під час сушіння, тому натуральна сушена гарбуз містить величезну кількість корисних і потрібних речовин:
1. Вітаміни — А (захист зору), В (вуква містить майже всі вітаміни цієї групи, що допомагають зберегти здоров'я репродуктивних органів у чоловіків і жінок), С (борьба з інфекціями), Е (антиоксидант, відповідає за молодість тканин і клітин), К (профілактика остеопорозу, забезпечення згортання крові) та ін.
2. Мікроелементи — цинк, залізо, магній, калій, кальцій, натрій — є необхідними інгредієнтами для хімічних процесів у нашому організмі. Наприклад, цинк здатний виявляти та знищувати ракові клітини, кальцій зміцнює кісткову тканину, а залізо, магній і калій запобігають патології кровоносних судин, перешкоджають інфарктам і інсультам.
3. Пектин і сполуки глюкози легко засвоюються людським організмом, насичуючи його енергією й очищаючи від шлаків.
Вміст усіх цих корисних речовин зумовило використання гарбуза як дієтичного продукту для дітей і дорослих, які перенесли інфекційні захворювання та інші недуги.
Для кого корисна гарбуз
Яскраво-жовтогарячі гарбузові скибочки здатні неабияк полегшити багато неприємних або хворобливих станів:
• Підтримка молодості клітин і тканин, запобігання інфекційним і вірусним захворюванням завдяки істотному поліпшенню імунітету.
• Серцево-судинні захворювання — регулярне вживання гарбуза стабілізує артеріальний тиск і ритм серця;
• ШКТ — виведення токсинів з організму, очищення нирок, кишківника, протік жовчного міхура та ін.;
• Поліпшення зору — у гарбузі міститься вп'ятеро більше каротину, ніж у загальновідомій моркві.
Сушена гарбуз використовується для приготування супів і салатів, соусів і приправи для тіста, а також як перекус — можна приготувати корисну та дуже смачну суміш для дітей із додаванням меду та інших сушених фруктів.
Вага 500 грамів, натуральна без консервантів та хімії.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Тип | Вагові |
Вага | 500 г |
- Ціна: 150 ₴/упаковка