Калина вважається в Україні традиційним і практично сакральним деревом — здавна українські господині лікували членів своїх сімей ягодами, які, за традиціями, допомагають від 100 хвороб. Під час висушування хімічний склад плодів калини майже не змінюється, тому натуральне сушіння з калини має ті ж корисні властивості, що й свіжі ягоди — вміст компонентів залишається незмінним, за винятком води, що випарувалася.
Що міститься в ягодках калини
До хімічного складу калінових плодів входять такі елементи:
• Вітаміни А, С, Е, К, Р — рекордний вміст аскорбінової кислоти дає змогу використовувати засушену калину як чудовий протистудний засіб, а бета-каротин допомагає зберегти гостроту зору;
• Залізо, калій, магній забезпечать організм захистом від анемії та проблем із серцево-судинною системою, а кальцій зміцнить кісткову тканину;
• Високий вміст пектину допоможе впоратися зі шкідливим холестерином, з радіонуклідами та навіть з алергією — адже пектин активно бере участь в обміні речовин і виводить шкідливі елементи з нашого організму;
• Органічні кислоти та дубильні речовини необхідні для правильного функціонування шлунково-кишкового тракту, тому вживання калини цілюще впливає на травлення, діяльність печінки та кишківника.
Кислий смак ягід калини пояснюється наявністю понад 10 органічних кислот — серед них, наприклад, є оцтова та мурахина. Однак цей смак легко нейтралізувати, використовуючи каліновий чай із медом або використовуючи калину як інгредієнт для желе.
Корисні властивості червоної калини: кому рекомендується
Якщо ви хочете завжди мати під рукою безвідмовний засіб від найпоширеніших проблем з самопочуттям, то обов'язково запасіться сушеною каліною без консервантів. Під час застуди або сезонних вірусних захворювань відвар калини допоможе знизити температуру, полегшити кашель, прибрати біль у горлі та навіть нейтралізувати головний біль.
У разі гіпертонії калина знижує артеріальний тиск, зміцнює серцевий м'яз, нормалізує пульс — заспокійливий вплив на нервову та серцево-судинну системи пояснюється напрочуд гармонійним хімічним складом ягід. Крім того, чай із каліною нормалізує процеси травлення, очищає печінку та виводить токсини з організму.
Калина рекомендується для вживання і чоловікам, і жінкам, і дітям — це чудове джерело вітамінів і мінералів. Наприклад, для задоволення потреби дитячого організму у вітаміні C досить лише однієї ягідки, а жінкам калина допоможе зберегти молодість шкіри та нормальний гормональний фон.
Ціна за 500 грамів, без консервантів та хімії.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Калина |
Тип | Вагові |
- Ціна: 150 ₴/упаковка