Сушка і сухофрукти без консервантів
Сушка сухофрукти: натуральний і корисний перекус для всієї родини
Сушку з фруктів і ягід можна впевнено назвати цінним продуктом харчування, який по своїй живильній цінності перевершує інші перекуси. Навіть невелика порція натуральних сухофруктів може наситити організм необхідною кількістю вітамінів, мінералів і поживних речовин. Таку їжу сьогодні прийнято називати суперфудом, так як її можна використовувати як самостійний снек, так і варити гарячі, прохолодні напої.
Основне завдання – вибрати продукт без консервантів, який вирощений без додавання хімічних добрив. Саме в такому випадку можна говорити про користь фруктовій та ягідній сушки для нашого організму. Ті, хто прагне зберегти свою молодість і зміцнювати здоров'я – обов'язково варто приділити увагу цьому перекусу. , Сухофрукти надають позитивний вплив на імунну систему, допомагають нормалізувати кров'яний тиск, рівень цукру і холестерину.
Ягідна і фруктова сушка, незважаючи на свій вигляд, насичує організм антиоксидантами, що допомагає запобігти старіння, поліпшити інтелект і зір. Більш детально розглянемо види і корисні властивості сухофруктів і сушіння.
Натуральна сушіння: різноманітність смаків
Існує безліч фруктів, які нам варто включити в свій щоденний раціон. Влітку ми можемо насолоджуватися свіжими і соковитими плодами, які, безсумнівно, несуть максимальну користь. Але в міжсезоння саме час приділити увагу на сухофрукти, адже вони допомагають втамувати голод, служать здоровим перекусом і альтернатива солодощів. Доведено, що сушка не містить холестерин і багата клітковиною.
Сушка фруктів і ягід - чудовий і здоровий замінник щоденних закусок. Вживання сухофруктів підвищує енергію і витривалість, покращує загальне самопочуття. Такі продукти, як сухі яблука, абрикоси, вишня, чорниця, смородина є відмінним джерелом білка і заліза, кальцію, міді, магнію, калію, фосфору, рибофлавіну, вітаміну A-C-E-K-групи В.
Крім того, продукт відмінно підходить для здоров'я шкіри, волосся і репродуктивної системи. Наприклад, сушені ягоди забезпечують захист серця від багатьох захворювань. Яблучні чіпси багаті вітаміном Е і B6. Вони також містять достатньо білка, калію, мононенасичених жирів. Сухофрукти, як і горіхи, багаті вітамінами і білками, підвищують захисні функції організму і навіть запобігають цукровий діабет.
Сушка яблука
• Ідеальний джерело поживних речовин
Вживання сушених яблучних шматочків може дати організму велику кількість клітковини, білків. Процес сушіння зберігає всі поживні речовини в продукті. Також це прекрасний джерело калію, заліза і магнію.
• Запобігає цукровий діабет
Незважаючи на високий вміст природного цукру, сухофрукти можуть запобігти і знизити ризик діабету. Яблуко містить антиоксиданти, поліпшення обміну інсуліну в крові. Вони також можуть запобігти окислювальні процеси і запалення в підшлунковій залозі.
• Підтримка імунної системи
Для швидкого зміцнення імунітету яблучна сушка – натуральне ласощі з великому потенціалом в період сезонних захворювань. Вона вважається суперфудом, що містять вітамін А і вітамін С. Крім того, малокалорійний продукт з-за низького вмісту вуглеводів. Аскорбінова кислота в складі не тільки посилює імунну систему, а також покращує якість шкіри і бореться з інфекціями.
Сушка вишня
• Зміцнення кісток і хрящової тканини
Незалежно від віку, з сушеної вишні можна отримати найбільшу користь для нашого опорно-рухового апарату. При регулярному вживанні знижується ризик остеопорозу, зміцнюється кісткова тканина, особливо у людей похилого віку. Такий продукт настійно рекомендують для загальної профілактики.
• Покращує здоров'я серця
Сушена ягода також позитивно впливає на роботу серця. Невелика жменя сухофруктів містить більше антиоксидантів і амінокислот, навіть в деяких свіжих фруктах. Ці компоненти є важливими складовими у підтримці здоров'я серця.
Важливий факт: сушена вишня може допомогти запобігти утворенню тромбів. Тому кожному варто взяти на замітку! До того ж, узвар з вишнею володіє приємною кислинкою і відмінно втамовує спрагу.
• Здорова шкіра
Включення в раціон харчування достатньої кількості ягід, в тому числі вишні також може зберегти шкіру свіжою та здоровою. Навіть сушені плоди забезпечують організм насиченими жирами і інші поживними речовинами, які допомагають поліпшити якість епідермісу. Вишня містить вітамін С, який є натуральним засобом проти старіння шкіри.
Сушка абрикос
• Покращує стан кишечника і травної системи
Сушені плоди абрикоса зміцнюють стінки перистальтики кишечника, знижують кислотність та інші неприємні симптоми. Натуральні волокна допомагають здоровим бактеріям підтримувати роботу травного тракту без додаткового навантаження на ШКТ.
У абрикосової сушінні багато калію, вітаміну А, вітаміну К і клітковини. Продукт відомий своїм проносним ефектом, тому при відхилень у метаболізмі – це ефективне рішення.
• Зменшує симптоми тривоги і депресії
Висушені абрикосові плоди можуть також зменшити нервове напруження. Полісахариди можуть підвищити рівень мелатоніну і серотоніну. Гормони зменшують тривогу і депресію, особливо після важкого трудового дня. Антиоксиданти у складі продукту також можуть активізувати пам'ять.
• Користь при вагітності
Вживання сухофруктів надає позитивний ефект на дозрівання плоду під час вагітності. Доведено, що сушені фрукти, такі як абрикос, дозволяють поліпшити стан сечостатевої системи в цілому.
• Сприяє втраті ваги
Деякі сухофрукти, такі як абрикоси, можуть сприяти посиленню обміну речовин. Покращений метаболізм може підвищити енергетичний баланс і сприяти плавною втрати ваги в сукупності зі спортом.
До того ж, сушені фрукти ідеально вгамовують голод і не містять велику кількість калорій. Невелика жменя такого ласощі позбавляє від бажання взяти щось борошняне і цукрове, а також дати заряд енергії перед фізичними навантаженнями. Замість того, щоб перекусити нездоровою їжею, сухофрукти - найкращий варіант. Крім того, продукти може запобігти здуття живота.
Сушка смородина
• Запобігає анемії і гіпертонію.
Багато видів ягід, такі як смородина, багаті калієм. Це прекрасний засіб від гіпертонії та інших серцевих захворювань. Сушена ягода поповнює запаси заліза в крові, тому продукт рекомендований для профілактики анемії.
• Заспокоєння і тонізація організму
Сухі плоди смородини надають позитивний вплив на нервову систему. Вони багаті антиоксидантами, які допомагають запобігти втраті пам'яті і інші психічні захворювання. Жменя сухофруктів в день – рекомендована доза для людей, які страждають недоумством.
• Корисний перекус для поповнення енергії
Є причина, по якій у багатьох енергетичних батончиках є сушена смородина. Велика концентрація вітамінів і мінералів – основна причина користі даного продукту. Ягоду варто додавати в вівсянку, енергетичні батончики в поєднанні з іншими сухофруктами і горіхами. В перервах між прийомами їжі сушена смородина заповнить сили і додасть бадьорості.
Як включити сушіння фруктів в щоденний раціон?
Сухі фрукти і ягоди або висушуються на сонці, або висушуються штучно, в обох випадках з продуктів видаляється вода, що в деяких випадках може означати втрату поживних речовин і мінералів. Для найбільшої користі варто віддавати перевагу продуктам без хімії і цукру – у нашому каталозі представлена натуральна сушка, вирощена органічним методом. Кращий спосіб включити сухі фрукти в щоденний раціон - це використовувати їх в якості закуски або включати в щоденне приготування і в різні десерти/напої.
Речі, які слід враховувати при вживанні в їжу сушених фруктів:
1. Не їжте зацукровані продукти. Сироп і цукор часто додають в сухофрукти, щоб зробити їх більш привабливими і виразними на смак. Вони можуть бути краще на смак, але безумовно шкідливі для здоров'я. Якщо ви прагнете до красивої фігури, міцного здоров'я – віддавайте перевагу природним підсолоджувачів.
2. Уникайте алергічних реакцій. Люди з алергією повинні бути акуратними при вживанні конкретного виду ягід або фруктів. Незважаючи на можливі протипоказання, сушка є найбезпечнішою серед продуктів рослинного походження.
3. Сушеные яблоки, абрикосы выглядят как слегка подрумяненные, тонко нарезанные версии свежих плодов. Натуральная сушка имеет легкий сладковатый привкус, что делает их отличной альтернативой десертам или вредным снекам. Такой продукт принято добавлять не только в компоты и узвары, но и есть как самостоятельный снек.
Сушка - один из самых старых и простых способов сохранения фруктов и ягод. Для удаления влаги с продукта используются следующие методы:
• Сушка на солнца
• Використання сушарок для масового виробництва
• Розміщення в обезвоживателе
• Сушка через піч
Висушені фрукти і ягоди прекрасно зберігаються в темному прохолодному місці терміном до 1 року без втрати споживчих якостей. Взимку буває важко знайти натуральні продукти без додавання консервантів, тому багато людей купують запас сушки для кулінарних цілей.